Φιλοξενία των παιδιών από τη Βοσνία

Φιλοξενία των παιδιών από τη Βοσνία

Δεκέμβριος 1995 διάρκεια 60 ημέρες 15 παιδιά 9-15 ετών Μπρόντ και Σίποβο Μπουγκόενο Γιαμπλάνιτσα ορφανά από πατέρα

17 Ιουνίου

70 Σερβόπουλα

Ο σύλλογός μας με την πρόνοια του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ.κ. Ιακώβου φιλοξένησε στη Μήθυμνα τα παιδιά από το Μπροντ της Βοσνίας. Τη φιλοξενία αυτή υποστήριξαν οι ξενοδοχιακές μονάδες Olive Press, Τρίαινα, Αφροδίτη, Μόλυβος ΙΙ και Δελφίνια.

Τα παιδιά ακολούθησαν ένα πρόγραμμα επισκέψεων που είχε σκοπό την καλύτερη γνωριμία με τον τόπο και τους ανθρώπους του. Το πρόγραμμα περιελάμβανε:

  • ξενάγηση στο κάστρο
  • επίσκεψη στην Εφταλού
  • ποδοσφαιρικό αγώνα με την ομάδα του σχολείου
  • περιήγηση στα σοκάκια της Μήθυμνας
  • θαλάσσιο περίπατο με καραβάκι
  • επίσκεψη στην Ιερά Μονή Υψηλού

Ο τοπικός τύπος έγραψε για το γεγονός:

«Το Σαββατοκύριακο που πέρασε, ήταν κάτι διαφορετικό για τα παιδιά του Μπροντ της Βοσνίας και τους συνοδούς τους Δασκάλους που φιλοξενούνται στην Αγιάσο, με την πρόνοια του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ.κ. Ιακώβου.
Ήταν διαφορετικό γιατί φιλοξενήθηκαν στο τουριστικό θέρετρο της Λέσβου, τη Μήθυμνα, ύστερα από σχετικό αίτημα του Συλλόγου Κυριών και Δεσποινίδων "Η Αγάπη"»

«Ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος ευχαριστεί θερμά όλους όσους βοηθούν στο θεάρεστο αυτό έργο. Πριν από λίγες μέρες τα παιδιά φιλοξενήθηκαν από το σύλλογο Μηθύμνης "Η Αγάπη"»

«Η αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Μολύβου το βράδυ της 17ης Ιουνίου γέμισε παιδιά. Ο Σύλλογος Κυριών και Δεσποινίδων ‘Η Αγάπη‘ Μήθυμνας ετοίμασε για τα παιδιά του Μπροντ της Βοσνίας μια ζεστή γιορτή γεμάτη ανθρωπιά.»

«Τώρα πια αυτά τα παιδιά είναι ένα μέρος της ζωής μας. Της ζωής που κυλά χωρίς φαμφάρες. Τώρα πια είναι επί της ουσίας ‘δικά μας παιδιά‘. Τα συναντάς παντού. Στο μπακάλη, στη θάλασσα, στο σινεμά, στο γήπεδο (κυρίως στο γήπεδο μπάσκετ), στην καφετέρια, στον οδοντογιατρό. Παντού.»