2013, 25 Μαρτίου - Γιορτή στο Συνεδριακό Κέντρο

Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος ο Σύλλογός μας γιόρτασε την επέτειο της 2ης Μαρτίου. Η εκδήλωση έγινε στο Συνεδριακό Κέντρο της Μήθυμνας. Τους χαιρετισμούς, τα τραγούδια και τα ποιήματα ακολούθησε το Θεατρικό μας.

2013, 29 Ιανουαρίου - Τιμούμε τους Τρεις Ιεράρχες & κόβουμε πίτα στο Μόλυβο

Η Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Μηθύμνης «Αργύρης Εφταλιώτης» και ο Σύλλογος Κυριών και Δεσποινίδων Μήθυμνας «Η Αγάπη», τιμώντας την μνήμη των Τριών Ιεραρχών διοργάνωσαν την εκδήλωσή η οποία περιελάμβανε φωτογραφικό οδοιπορικό της Παναγιώτας Θηβαίου με τίτλο «Λεσβιακός πολιτισμός στην Αθήνα των μουσείων»*, παλιά τραγούδια και καντάδες της Αθήνας από τη χορωδία του Συλλόγου της «Αγάπης» και κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου!

Η ιστορία μέσα από τις σφραγίδες

Ο σύλλογος διατηρεί αξιόλογη αλληλογραφία με πολλούς φορείς. Τα έγγραφα φέρουν τις ανάλογες σφραγίδες και μέσα απ' αυτές κάνουμε ένα ακόμα ταξίδι στο χρόνο.

Σύλλογοι που δραστηριοποιήθηκαν στην περιοχή

Η Λέσβος, γενικά, έχει να επιδείξει έντονη συλλογική δραστηριότητα. Μέσα από το αρχείο του συλλόγου και την αλληλογραφία μπορούμε να μάθουμε για τους συλλόγους που δραστηριοποιήθηκαν στην περιοχή μας.

Έντυπα της εποχής

Από τη μελέτη του αρχείου προκύπτει και η γνωριμία μας με διάφορα έντυπα της εποχής.

Έρανοι

Ένα μέρος του έργου του συλλόγου, τα δύσκολα χρόνια που πέρασε η πατρίδα ήταν να βοηθά στους πανελλήνιους εράνους που γίνονταν κατά διαστήματα για διάφορους σκοπούς.

Η πλεκτομηχανή

Ο σύλλογος αγόρασε πλεκτομηχανή για την παραγωγή πλεκτών και τη διάθεσή τους έναντι αντιτίμου προκειμένου να χρηματοδοτήσει το φιλανθρωπικό του έργο.

Action Aid

Ο σύλλογός μας με ομόφωνη απόφασή του υιοθέτησε το μικρό Τζαμαάλ από την Αιθιοπία.

Γιορτές και εκδηλώσεις

Κάθε χρόνο, ο σύλλογός μας γιορτάζει τους Τρεις Ιεράρχες και διοργανώνει εκδήλωση με ομιλίες και προσφορά βιβλίων στους μαθητές του σχολείου.

Έκθεση με παραδοσιακά κεντήματα

Οι γυναίκες της περιοχής μας επιδίδονταν στο κέντημα με άριστες επιδόσεις. Προσπαθήσαμε να αναδείξουμε αυτό το κομμάτι του πολιτισμού μας διοργανώνοντας έκθεση.